to moscow and beyond

 

De “rode” (hoe toepasselijk) draad van Moscow Express is dat zij het verhaal vertelt van 3 muzikanten die elkaar leerden kennen op de Moscow Express. Dat dit een bijzondere reis was blijkt uit de eerste EP. Hierop wordt grotendeels uit de doeken gedaan hoe dit illustere gezelschap ontstaan is en welke lugubere avonturen ze allemaal hebben beleefd op hun reis door Rusland.
Inmiddels is de band zo’n 30 nummers en een X aantal reizen verder (waaronder Engeland en Antarctica) en is het wachten op de eerste  grote uitgever die brood ziet in dit epos. Tot die tijd werken ze hard door aan het schrijven en opnemen van nieuwe nummers…

Voor Moscow Express was 2012 vooralsnog haar beste jaar met iedere twee weken een show. Met name in Amsterdam en Den Haag stelde men de humoristische en theatrale shows erg op prijs en werd de band gevraagd om huisband te worden van studentencafé Skek en Het Einde van de Wereld. Ook haalde ze met haar aanstekelijke popliedjes de finale van de bandboost (2e),  de popprijs waterweg Noord (2e) en mocht ze voor Motel Mozaique spelen. Tevens is ze vaste headliner op de Flakkeese dagen maar speelt ze het liefst in huiskamers, ranzige cafés en dito cellencomplexen.

In 2013 is besloten – na diverse experimenten, vele opnames en mixen (ja ze doen echt alles zelf!) – om als drietal verder te gaan. Samen met gastmuzikant en ‘Whiskey Rabbi’ Geoff Berner is in de eigen gebouwde studio gewerkt aan het eerste conceptalbum: “Train To Moscow”. De eerste EP “Covering Our Tracks“ komt uit in eigen beheer.

De DIY muziek van Moscow Express wordt wel eens vergeleken met een theatrale mix van Country, Rock en Roots met voor elk liedje een sound die past bij de tekst. Als invloeden worden genoemd Tom waits, Johnny Cash, Primus en The Beatles. Artiesten waar de band zelf natuurlijk nog nooit van gehoord heeft. Wat verwacht je als je jaren opgesloten heb gezeten in Ognenny Ostrov?
De band:

(bas)snaren en zang:                                       Mike ‘Express’ Michels (ex HooFTPijN en Mucho Maestro)

trommels en zang:                                          Guido ‘Perron Geluk’ de Jong (ex Mucho Maestro)

(gitaar)snaren, zang, producer:                 Sander ‘de Biels’ Carree (ex Mark Lotterman)